Zdědila jsem po babičce činžovní dům, jehož byty jsme se s manželem rozhodli pronajímat. Musíme ale zajistit úklid společných prostor – tedy schodiště, chodby a sklepu. Najali jsme na to jednu slečnu. Dostala za úkol jednou za čas umýt i okna.
Když došlo k prvnímu mytí, zavolala nám, že tuto práci není schopná provést, okna jsou totiž až příliš vysoko, musela by je umývat z žebříku, navíc je na chodbě nad schodištěm umístěno střešní okno, ke kterému není možný přístup ani z žebříku. Jeho špatná dostupnost je patrná i na tom, jak strašně je špinavé, skrze něj už skoro neprosvítá světlo.
Řešení bylo jasné, potřebovali jsme najmout firmu, která se mytím oken ve výškách zabývá. Pustila jsem se do hledání firmy, která bude mít dostatečné vybavení, zkušenosti s výškovými pracemi a pokud možno i kladné odezvy zákazníků na práci jejích zaměstnanců. Tomu naprosto odpovídal A SERVIS LIPKA, s.r.o., mytí oken, práce ve výškách Brno.
K mytí oken ve výškách jeho zaměstnanci používají montážní plošiny, horolezeckou techniku, žebříky a teleskopické tyče. Většina oken na chodbě se dala umýt s pomocí žebříků a teleskopických tyčí, se stropním oknem to ale tak jednoduché nebylo. Žebřík se v těchto místech použít nedal, teleskopická tyč by toho také moc nesvedla, z montážní plošiny by se k oknu dostávali jen stěží, proto přišlo na řadu horolezecké vybavení.
Byla to zajímavá podívaná, neměla jsem o pracovníka A SERVISU obavy, protože postupoval velice opatrně, dodržoval bezpečnostní pravidla a měl dobré jištění. Ale i tak to vypadalo velice efektně. Horolezce na domě nevidíte každý den. Navíc takového, který by vám při tom perfektně umyl okna.
Práce této firmy na nás skvěle zapůsobila. Rádi jsme s nimi navázali dlouhodobou spolupráci.
Recept na karamel – nejsladší pochoutka na světě
Na internetu můžete najít celou řadu receptů a tento je právě jeden z nich. Na tento karamel budete potřebovat 250 g cukru, 6 dcl horké vody a kousek másla. Do vyššího, pevnějšího hrnce nasypte cukr a začněte míchat, nejlépe nad středním plamenem. Po nějaké době začne cukr těžknout a lepit se, ale i v této fázi se musí stále míchat. Ve chvíli, kdy se cukr začne úplně rozpouštět, je zapotřebí hlídat jeho barvu i chuť.
Barva začíná být jemně žlutá, v této chvíli je karamel nejjemnější, až po tmavě hnědou, což je naopak chuť velmi hořká. Když už má cukr požadovanou barvu, vlijeme do hrnce trošku horké vody. Voda s cukrem velmi vzpění a po chvíli se zase uklidní. Proto je lepší vlévat vodu po menších částech. Po přidání veškeré vody nám vznikne hmota, kterou můžeme za horkého stavu vylít na plech a vznikne nám tuhý, lámavý karamel nebo můžeme smíchat s máslem a vznikne nám tvárná hmota.
Takto připravený karamel můžeme dál zpracovávat například na polevy nebo rozdělit do formiček, kde se díky máslu nepřilepí. Díky této pochoutce můžete zpestřit řadu sladkých jídel, například lívance nebo řadu koláčů. Ale dávejte si pozor, aby se vám omylem nevylil na koberec, protože jde vyčistit opravdu špatně.
Pokud se tak stane, kontaktuje úklidovou firmu A SERVIS LIPKA, s.r.o., strojové čištění koberců Brno, která vám tento problém zaručeně vyřeší, protože jejich strojové čištění koberců si poradí s jakoukoli špínou. Navíc koberec zbaví veškerých nečistot a bakterií, což neprospívá jen hezkému vzhledu vašeho bydlení, ale i vašemu zdraví.