Vytřete přátelům zrak vlastním pivem. Uvařit si ho je snadné jako facka!

Mít tak vlastní značku piva… Pokud od malička sníte o tom, že si jednoho dne začnete vařit chmelový nektar doma, máme pro vás skvělou zprávu. Výroba piva může být velmi snadná. Stačí, když si pořídíte varnu a vejce. Přesněji domácí varnu Braumeister a fermentační nádrž ve tvaru vejce značky Speidel. S tímto „nádobíčkem“ dokáže uvařit pivo každý. Bez legrace a nadsázky.

Nový domácí pivovar Braumeister s objemem 10 litrů byl navržen tak, aby nepřekážel ani v nejmenší kuchyni. Je jasnou volbou pro každého, kdo si chce rychle a jednoduše uvařit pivo podle vlastní receptury. Jde o velmi efektivní zařízení s intuitivním ovládáním, což ho předurčuje také na domácí použití.

Výroba piva s Braumeisterem je až nečekaně bezstarostná. Díky plně automatickému systému lze vařit podle výchozích i individuálně získaných receptů. Sám dohlíží na optimální dobu trvání a teplotu jednotlivých procesů, a navíc se stará i o míchání. Dílo, sladina a mladina jemně cirkulují, což pro vás znamená jediné – nemusíte mít obavy z toho, že by se některá z ingrediencí připálila. A mladinu není třeba dekantovat.

 

Jak dlouho trvá, než je pivo připraveno ke konzumaci?

Mladina se vaří půl dne a hlavní kvašení trvá 3-5 dní (záleží na receptu a množství mladiny). Následuje 2-5 týdenní dozrávání. Poté následuje toužebně očekávaný okamžik – ochutnávka hotového piva.

 

Jaké druhy piv s Braumeisterem uvaříte?

Jedním slovem všechny. Domácí pivovar vám umožní přípravu všech druhů piv, které se vaří tzv. infúzní metodou. Výsledná chuť jde ruku v ruce s kvalitou použitých surovin a dodržováním receptury.

 

Opravdu to zvládnete, i když jste pivo nikdy nevařili?

První vaření sice zabere o trochu více času než následující, ale není jediný důvod, proč byste výrobu piva v domácích podmínkách nezvládli. K varně Braumeister dostanete obsáhlou příručku s detailním postupem.