Venkovní kuchyň – další důvod proč se na léto těšit

Blížící se začátek prázdnin znamená pro mnoho majitelů chat, chalup a rodinných domů opravdový začátek grilovací sezóny. Ti, kteří mají rádi jídlo připravené venku, si ale jen s grilem nevystačí.

 

Přenášení věcí

Venkovní kuchyně je ideální pro přípravu jídla i jeho servírování, nemusíme pro každou maličkost běhat do domu a přenášet věci z místa na místo. Každý, kdo někdy chystal grilování pro více lidí, to samozřejmě zná. Nejprve vytáhnout zahradní gril a začít nosit do pergoly nebo na terasu talíře příbory, nože, prkénka, tácy, skleničky, nápoje, omáčky, dipy a naložené maso i zeleninu, abychom vůbec měli co grilovat. Mezitím zjistíme, že jsme zapomněli na skleničky na víno, jdeme hostům připravit kávu a vracíme se pro nůž na moučník, takže přijdeme o debatu. A po skončení grilování zase vše odnosit, takže stále chodíme tam a zpátky. Brzy tak začneme přemýšlet, jak si vše zjednodušit a zpříjemnit, což je důvod, proč jsou venkovní kuchyně stále oblíbenější.

 

Otevřený oheň

Vybavení každé kuchyně, která je venku, záleží především na našich preferencích, Naprostým základem bude samozřejmě gril, dostatek odkládacích ploch, pohodlné posezení u velkého stolu a nádobí včetně nožů a příborů. Jen gril ale většinou nestačí, proto ve venkovních kuchyních bývají dominantou zděné krby, často se zabudovanou udírnou. Pokud se nechceme vzdát vaření venku ani ve dnech, kdy nejsou teploty úplně letní a využívat svou venkovní kuchyni bez ohledu na počasí nebo roční období, jsou řešením otevřená ohniště Polyflame. Díky francouzskému patentu dvou komor můžeme takové ohniště využít jak k vaření i grilování, tak na vytápění domu nebo ho třeba napojit na vytápění venkovního sezení ve formě vyhřívaných lavic. Získáme tak možnost pobývat ve venkovní kuchyni bez ohledu na počasí a nebude ani vadit, pokud vypadne proud. Otevřené ohniště nepotřebuje kromě dřeva žádný jiný energetický zdroj, a tak si na něm uvaříme vodu na čaj i oběd pro celou rodinu, i v pergolách, kde elektřinu ještě nemáme zavedenou.

Oblíbené vaření venku často spojujeme s návštěvou přátel i prací na zahradě, takže můžeme být celý den venku na čerstvém vzduchu. Venkovní kuchyně je skvělá volba pro každého, kdo rád spojuje dobré jídlo, zábavu i práci.